BureauLeefomgeving

Nieuwvestiging agrarisch bedrijf

Initiatiefnemer is al jaren als akkerbouwbedrijf actief in en rond Kronenberg. Zij zijn dan ook in het bezit van een groot aantal ha gronden in de omgeving en hebben de ambitie om nog verder door te groeien.

Om machines en landbouwvoertuigen te stallen maakte het bedrijf gebruik van een gehuurde locatie in Kronenberg. Dit zorgde voor veel extra verkeersbewegingen van en naar de landbouwpercelen en de stalling. Om de verkeersbewegingen terug te brengen en de bedrijfsvoering te optimaliseren wenste initiatiefnemer een eigen bedrijfsgebouw te realiseren nabij de eigen landbouwpercelen.

Op deze locatie aan De Hees in Kronenberg, nabij de eigen landbouwpercelen, was het op basis van het vigerende bestemmingsplan niet toegestaan een agrarisch bedrijf te vestigen. In opdracht van de initiatiefnemer hebben wij een bestemmingsplan opgesteld, waardoor het nu wel is toegestaan hier een agrarisch bedrijf te vestigen. Wij hebben initiatiefnemer niet alleen ondersteund in het schrijven van het bestemmingsplan en het begeleiden van de gehele procedure, ook alle noodzakelijke onderzoeken zijn onder onze supervisie uitgevoerd.